Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Понад 3 тисячі громадян шукали захисту своїх прав в прокуратурі

Попри звуження обсягу повноважень прокуратури минулоріч до органів Волинської обласної прокуратури за захистом своїх прав звернулися  3649 громадян та юридичних осіб.

За належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування, державного контролю скеровано 954 звернення. Вирішено в органах обласної прокуратури 1775 звернень, 22 з яких – задоволено.

Левова частка вирішених у 2020 році звернень стосувались питань досудового розслідування. Задоволено 16 звернень такої категорії з питань неправомірного винесення слідчими постанов про закриття кримінального провадження, постанови про закриття проваджень скасовані.

У минулому році на особистому прийомі в органах обласної прокуратури прийнято 222 заявників.

Проте зауважимо, що у відповідності до вимог законодавства особистий прийом в органах прокуратури з 01 квітня 2020 року не проводиться у зв’язку з дією карантину, введеного задля запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Реалізувати своє право на звернення до обласної прокуратури заявники і надалі можуть, скерувавши письмове звернення поштою або через скриньку в приміщенні обласної прокуратури (вул. Винниченка, 15, м. Луцьк, 43025), подавши його на електронну адресу ([email protected]) чи зателефонувавши на телефон «гарячої лінії» (28-08-25).

На офіційному вебсайті обласної прокуратури (vol.gp.gov.ua) міститься контактна інформація щодо телефонів, поштових та електронних адрес для звернень в місцеві (окружні) прокуратури.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1064