Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

В обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за рік. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі відбулася розширена оперативна нарада, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури у 2020 році.

Розпочинаючи нараду, керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук зауважив, що  у 2020 році в області зменшилося число облікованих кримінальних правопорушень, серед них -  тяжких, проти життя та здоров'я особи і проти власності.

Посилено роботу правоохоронців у протидії корупційним злочинам (виявлено 232 проти 87 у 2019 році, до суду скеровано 185 проваджень  проти 78).

Знешкоджено діяльність 12 організованих злочинних груп, з них 5 у сфері економіки.

Продовжено протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму 43 млн грн, викрито роботу семи підпільних цехів, що займались виробництвом лікеро-горілчаних виробів, припинено діяльність 18 підпільних АЗС.

Сума позовних вимог прокурорів сягнула 1,3 мільярда гривень. Задоволено судами позовів прокурорів (разом із добровільно відшкодованими) на суму 1 мільярд гривень.

Площа повернутих у 2020 році за позовами прокурорів державі земель та земель, незаконне надання яких попереджено – 949 га.

Проте органам прокуратури належить вирішити й низку складних завдань задля зміцнення законності в регіоні.

"Протидія злочинності, особливо корупційним, транскордонним злочинам, правопорушенням у бюджетній сфері та сфері землекористування потребуватиме узгоджених дій правоохоронних органів, - сказав Віктор Тимчук. – Правоохоронці не мають працювати заради "статистичного благополуччя", розслідуючи й скеровуючи до суду провадження про дріб’язкові  злочини. Пріоритетною є протидія кримінальним правопорушенням, які завдають величезної шкоди державі та громадянам – розкраданню бюджету й державної власності, відмиванню коштів, здобутих злочинним шляхом, вирубуванню лісів, незаконному використанню природних ресурсів. Аби довіряти нам, суспільство має бачити реальні результати діяльності прокурорів".

 За результатами наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів обласної прокуратури, та основні завдання на наступний період.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1282