Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2021

На Волині судитимуть членів організованої групи, які налагодили виробництво і збут амфетаміну в особливо великих розмірах

Волинська обласна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою у складі шести чоловік злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Слідство встановило, що члени злочинної групи на початку 2020 року налагодили виробництво у нарколабораторії амфетаміну в особливо великих розмірах та збут його мешканцям області.

Припинили їхню злочинну діяльність улітку 2020 року.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків у приміщенні нарколабораторії, оселях та транспортних засобах членів групи було вилучено  500 г готових до вживання психотропів, гроші,одержані від незаконного промислу, складові і обладнання для виготовлення й фасування амфетаміну, мобільні телефони, банківські картки, зброю та чорнові записи.

Подальшу долю громадян, яких обвинувачують в організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропів, придбанні й зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті амфетаміну в особливо великих розмірах, незаконному придбанні й зберіганні прекурсорів та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263   КК України), вирішуватиме суд.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1361