Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

На Волині за заволодіння майном шахти судитимуть чотирьох її посадовців

     Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчим управлінням ГУ НП в області кримінальному провадженні про вчинення службовими особами відокремленого підрозділу «Шахта №9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» у складі організованої групи заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1  ст. 366  КК України).
     Слідство встановило, що виконувач обов’язків директора шахти, головний інженер, начальник дільниці технологічного комплексу та бригадир відділу служби охорони державного підприємства упродовж травня-липня 2020 року вносили у товарно-транспортні накладні неправдиві відомості про продаж вугілля значно меншої ваги від фактично завантаженої.
     Таким чином, відпустивши понад 53 тонни кам’яного вугілля поза бухгалтерським обліком, вони заволоділи майном шахти та завдали шкоди державному підприємству «Волиньвугілля» в розмірі понад 106 тисяч гривень.
     Окрім того, задокументовано одержання директором шахти та головним інженером у липні 2020 року неправомірної вигоди у загальному розмірі 67 700 грн за відпуск вугілля фізичній особі-підприємцю поза обліком держпідприємства та за зниженою ціною.
     За всі ці злочини посадовці шахти відповідатимуть перед судом.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1458