Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2021

Волинського митника підозрюють у зловживанні службовим становищем

     За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомлено головному державному інспектору одного з відділів Волинської митниці ДФС про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України).
     Слідство вважає, що, здійснюючи 29 травня 2019 року у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» митне оформлення транспортного засобу, який в'їжджав в Україну, працівник митниці умисно не вжив заходів до здійснення митних формальностей і незаконно звільнив його від митного контролю.
     У ході переогляду авто працівниками  УСБУ у Волинській області виявлено незадекларований товар без наявних на нього товаро-транспортних накладних, за ввезення якого держава недоотримала митні платежі на суму понад 1 мільйон 230 тисяч гривень.
     Триває досудове розслідування.
     Зауважимо, що санкцією ч.2 ст. 364 ККУ за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1316