Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2021

Сільського голову на Волині покарали за смерть працівника

Прокурори Турійського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про порушення Боблівським сільським головою правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч.2 ст.272 КК України).

У серпні-вересні 2018 року сільський голова, не залучаючи будівельні організації, які можуть виконувати роботи з підвищеною небезпекою, організував та проводив ремонт даху у дитячому садочку в селі Бобли Турійського району.

Роботу цю він доручив 66-річному місцевому жителю, який без укладення трудового договору, медичного огляду, спеціального навчання та без будь-якого захисту від падіння, без спецодягу та спецвзуття приступив до латання даху.

12 вересня 2018 року працівник упав із висоти та загинув.

Суд визнав сільського голову винним у цьому злочині та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк один рік та шість місяців з позбавленням на рік  права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій у сфері охорони праці, та встановленням річного іспитового строку.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
кількість переглядів: 1361