Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2020

Волинянина, який таємно вчиняв крадіжки, позбавили волі

     Прокурори Луцької місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення 35-річним волинянином крадіжок грошових коштів, які виразились у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем банку (ч. ч. 1, 2 ст. 185, ч. ч. 1, 2 ст. 361 КК України).
     Як встановило слідство, раніше судимий чоловік в період з листопада 2019 по березень 2020 року, діючи умисно з метою незаконного заволодіння грошовими коштами, систематично перераховував кошти з кредитної карти, яку отримав від потерпілого в тимчасове користування.
     Зловмисник через додаток «Приват24» несанкціоновано втрутився в роботу автоматизованої системи банку, спотворивши при цьому інформацію про належного користувача облікового запису, а саме змінивши фінансовий номер потерпілого на свій особистий номер телефону, в результаті чого систематично перераховував кошти від імені потерпілого на власну карту.
     Обвинувачений визнав себе винним та щиро розкаявся у вчинених кримінальних правопорушеннях.
     Потерпілому, який є людиною похилого віку повністю відшкодовано завдану матеріальну шкоду.
     Вироком Луцького міськрайонного суду, волинянина визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі, які наступні він проведе за гратами.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1000