Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2020

Експоліцейського покарали за правопорушення, пов’язане з корупцією

      Нововолинський міський суд за участі прокурора відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією, колишнього поліцейського Турійського відділення поліції Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
     Звільнившись зі служби в Національній поліції, правоохоронець, всупереч вимогам ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік.
     Суд визнав його винним у порушенні вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 грн. зі сплатою судового збору понад 420 грн.
     Штраф експоліцейський уже сплатив.
     Загалом у 2020 році на Волині судами до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних із корупцією, притягнуто шість працівників поліції.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1528