Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2020

Волинянин, який скоїв масштабне ДТП, постане перед судом

     Прокурорами відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Волинської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння ДТП 22-річним жителем села Гаразджа, яке привело до спричинення тілесних ушкоджень п’яти потерпілим середньої тяжкості, тяжких та смерті двох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).
     У вересні поточного року мешканець Луцького району, керуючи автомобілем марки «MERCEDES-BENZ E320», рухаючись автодорогою сполученням «Устилуг-Луцьк-Рівне», перевищивши швидкість у  населеному пункті села Струмівка, наздогнав попутній автомобіль марки «MERCEDES-BENZ VITO 110 TDI», спричинивши зіткнення.
     В результаті ДТП постраждали шість пасажирів та водій автомобіля марки «MERCEDES-BENZ VITO 110 TDI». Серед пасажирів були 16-річний та 11-річний жителі Луцького району, які отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.
     Невдовзі обвинувачений у вчиненні цього злочину постане перед судом.
     За порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження, тяжкі тілесні ушкодження, а також загибель кількох осіб, санкцією ч. 3 ст. 286 КК України передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
     Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1327