Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

Керівник Волинської прокуратури відвідав Маневицьку виправну колонію. ФОТО

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук відвідав Маневицьку виправну колонію №42, де відбувають покарання 392 засуджених.

Найбільшу увагу він приділив питанням додержання конституційних прав громадян, які там утримуються,  їх матеріально-побутовому та медико-санітарному забезпеченню, стану залучення засуджених до суспільно-корисної праці.

У ході візиту керівник прокуратури здійснив обхід території –  виробничої зони, відділень соціально-психологічної служби, з'ясував стан приміщень, у яких перебувають ув’язнені, харчоблоку та медичної частини. Звернув особливу увагу на додержання протиепідемічних заходів у запобіганні захворюванню засуджених на коронавірус.

Також Віктор Тимчук поспілкувався із засудженими, які побажали звернутися до нього на особистий прийом.

Найбільше їх цікавили питання звільнення від відбування покарання умовно-достроково, зарахування строку попереднього ув’язнення у строк відбування покарання та можливості звернення до суду із заявами про перегляд рішення за нововиявленими обставинами.

На всі ці звернення у визначений законодавством термін буде надано відповідь.

"Прокурори щомісяця відвідують цю установу, встановлюючи порушення вимог законодавства при утриманні громадян, - зауважив керівник обласної прокуратури, спілкуючись із керівництвом колонії, - Так, ці люди перебувають у місцях позбавлення волі, проте вони не мають бути позбавлені права на належні умови життя та медичну допомогу".

Крім цього, головний прокурор Волині наголосив керівництву установи на необхідності неухильного додержання режиму.

Дотримання вимог законодавства при утриманні ув’язнених у місцях несвободи  і надалі перебуватиме на контролі обласної прокуратури.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1361