Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

На Волині викрито нарколабораторії, в яких виготовляли амфетамін. ФОТО

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю в області та Головного управління Національної поліції в області викрито діяльність трьох нарколабораторій – у Луцькому та Ківерцівському районах.

Слідство вважає, що упродовж 2020 року троє громадян, налагодивши функціонування лабораторій, виготовляли амфетамін та реалізовували його на території Волині.

У ході проведення 05 листопада 2020 року п’ятнадцяти санкціонованих судом обшуків у приміщеннях нарколабораторій та оселях фігурантів вилучено  психотропні речовини, прекурсори в особливо великих розмірах, три комплекти лабораторного обладнання, вогнепальну зброю, боєприпаси, гранату РГД-5, транспортні засоби та інші предмети для виготовлення й фасування амфетаміну.

Трьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України) і у незаконному придбанні й зберіганні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 311 ККУ).

Прокурори клопотатимуть про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про накладення арешту на вилучене майно.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1601