Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

За втручання прокуратури сільська рада впорядкує документи на земельну ділянку під дитячим садочком у селі Свійчів

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури, визнав протиправною бездіяльність Оваднівської сільської ради Володимир-Волинського району та зобов’язав орган місцевого самоврядування оформити й здійснити державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою під будівлями та спорудами  Галинівського дошкільного навчального закладу у селі Свійчів Володимир-Волинського району Волинської області.

Прокурори з'ясували, що, в порушення вимог чинного законодавства, правовстановлюючі документи на земельну ділянку, на якій знаходиться дошкільний заклад, відсутні і державна реєстрація права постійного користування ділянкою не проведена.

Це створює передумови для зловживань щодо розпорядження цією земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування закладу та навчального процесу й може призвести до негативних наслідків та порушень прав дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді зобов'язали сільську раду вчинити дії, пов`язані з оформленням та державною реєстрацією права постійного користування земельною ділянкою.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1525