Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2020

Прокуратура наполягатиме на справедливому покаранні громадянина Ізраїлю за скоєне понад 20 років тому вбивство з особливою жорстокістю

Ковельська місцева прокуратура Волинської області оскаржить в апеляційному порядку рішення Ківерцівського районного суду про звільнення від  покарання громадянина Ізраїлю, який у липні 1994 року з корисливих мотивів скоїв убивство з особливою жорстокістю.

Нагадаємо, зловмисник, перебуваючи на території Республіки Польща, за попередньою змовою з двома іншими особами вчинив розбійний напад на громадянина України.

Вони відібрали у потерпілого автомобіль, який згодом продали,  його ж самого вивезли у ліс, де у безлюдному місці прив’язали до дерева й залишили, позбавивши можливості звільнитись. Чоловік помер, страждаючи, від виснаження організму.

Двоє співучасників злочину ще у 1996 році були засуджені й уже відбули покарання.

Третій же виїхав з України в Ізраїль та перебував у розшуку з 1995 року. За цей час прокуратура неодноразово зверталася до компетентних органів іноземної держави з клопотанням про його видачу (екстрадицію), які, на жаль, не були задоволені.

За кордоном він встиг отримати нове громадянство, одружитися і от через понад два десятки років вирішив навідатися до родичів в Україну, де його  і затримали.

Суд першої інстанції звільнив іноземця від покарання у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Прокурори, оскаржуючи це рішення, наполягатимуть на справедливому покаранні для убивці.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1436