Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2020

Прокурори наполягають на поверненні депутатом Ківерцівської міськради земельної ділянки, виділеної незаконно

Маневицька місцева прокуратура звернулася до суду із позовом про визнання незаконними та скасування рішень Ківерцівської міської ради щодо відведення у власність її депутату земельної ділянки.

 

У квітні 2019 року обранець громади на сесії, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував "за" виділення собі ділянки площею 0,2 га в одному з сіл Ківерцівського району.

 

Згодом суд притягнув депутата до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, визнавши його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) й призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн. 

 

Прокурори ж звернулися до суду, аби скасувати незаконне рішення міської ради, ухвалене у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», та наполягатимуть на поверненні депутатом громаді незаконно отриманої земельної ділянки.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1334