Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

Прокурори не дозволили зняти арешт із автомобілів, задіяних у незаконному заборі піщаної суміші на території Ратнівської селищної ради

Дослухавшись до доводів прокурорів Ратнівського відділу Ковельської місцевої прокуратури, Волинський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо накладення арешту на транспорті засоби, задіяні в заборі та вивезенні піщаної суміші з території Ратнівської селищної ради.

Нагадаємо, прокурори здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом порушення правил охорони або використання надр (ч.1 ст. 240 КК України) на цій території.

Правоохоронці встановили осіб, які здійснювали забір та вивезення піщаної суміші.

У ході досудового розслідування Ратнівський районний суд задоволив клопотання слідчого та наклав арешт на три автомобілі, які мають значення для встановлення усіх обставин вчиненого правопорушення. 

 Триває досудове розслідування.

 Вирішується питання про повідомлення особам, причетним, на думку слідства, до незаконних дій, про підозру у вчиненні злочину.

 Довідково: за порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, санкцією ч.1 ст. 240 ККУ передбачено покарання до двох років позбавлення волі.

         Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1136