Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

Експосадовця Укртрансбезпеки покарали за правопорушення, пов’язане з корупцією

Луцький міськрайонний суд за участі прокурора відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією, колишнього головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Волинській області.

Звільнившись із роботи, посадовець, всупереч вимогам ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи, яка припинила діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Протокол стосовно колишнього спеціаліста відділу надання адміністративних послуг склали поліцейські Управління стратегічних розслідувань у Волинській області.

Суд визнав його винним у порушенні вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 грн. зі сплатою судового збору понад 420 грн.

Штраф експосадовець уже сплатив.

Загалом у 2020 році на Волині до адміністративної відповідальності за вчинення у сфері фінансового контролю адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, судами притягнуто із накладенням стягнень у виді штрафів 69 суб’єктів декларування різного рівня та категорій.

Більшість із них  - за несвоєчасне подання без поважних причин щорічних декларацій особи, уповноваженої на виконання функції держави та місцевого самоврядування.

 

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1511