Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

За втручання прокуратури у власність держави на Волині повернуто земельну ділянку лісового фонду вартістю понад 2,1 млн гривень

Господарський суд Волинської області задоволив позовні вимоги Володимир-Волинської місцевої прокуратури області й повернув у державну власність земельну ділянку площею майже 2 га й вартістю понад 2,1 млн грн на території Перевалівської сільської ради Турійського району Волинської області.

Прокурори звернулися в суд з позовом в інтересах держави в особі Волинської державної адміністрації до Головного управління Держгеокадастру в області, аби витребувати у власність держави земельну ділянку, цільове призначення якої було незаконно змінене.

Землі, які відносяться до земель лісового фонду, були неправомірно вилучені у державного підприємства "Турійське лісове господарство", зареєстровані як землі сільськогосподарського призначення та передані у власність Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, яке мало намір ними розпоряджатися.

У суді прокурори довели незаконність цієї оборудки й рішенням суду земельна ділянка витребувана із незаконного володіння та повернута у власність держави.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1299