Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2020

Посадовця Головного управління ДФС у Волинській області викрили на одержанні неправомірної вигоди. ФОТО

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області сьогодні, 04 вересня 2020 року, затримано посадовця управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДФС у Волинській області під час одержання ним від суб’єкта господарювання неправомірної вигоди в сумі 800 доларів США.

 У таку суму чиновник оцінив два місяці свого невтручання  
в здійснення підприємницької діяльності – роздрібної торгівлі тютюновими виробами та алкогольними напоями – та не висвітлення виявлених порушень у матеріалах проведених перевірок.

Вирішується питання щодо повідомлення податківцю про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України), а в подальшому обрання запобіжного заходу і відсторонення його від посади.

 

Викриття посадовця – спільна робота прокурорів, Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Національної поліції України та Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1601