Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Посадовця Державної служби України з безпеки на транспорті затримали під час одержання 9000 доларів США неправомірної вигоди. ФОТО

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області сьогодні, 02 вересня 2020 року, в Києві затримано посадовця одного з відділів департаменту моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті під час одержання ним неправомірної вигоди від трьох суб’єктів господарювання в сумі 8500 доларів США 
за безперешкодну видачу дозволів - книг Європейської Конференції Міністрів Транспорту на перевезення вантажів автомобільним транспортом та отримання ліцензій.

Це був другий транш одержання чиновником неправомірної вигоди – 21 серпня 2020 року на території Волині він одержав попередньо ще 500 доларів США.

Тривають першочергові слідчі дії, в тому числі санкціоновані обшуки в приміщенні  Міністерства інфраструктури України - у департаменті моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті (м. Київ) та за місцем проживання фігуранта, а також перевіряється причетність вищого керівництва до вчинення вказаного злочину.

Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України), а в подальшому обрання запобіжного заходу і відсторонення його від посади.

Викриття посадовця – спільна робота прокурорів, Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Національної поліції України та Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1260