Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

Волинянина, підозрюваного в спричиненні смерті знайомого, взяли під варту

За процесуального керівництва Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури 48-річному волинянину повідомлено про підозру у заподіянні знайомому тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого (ч.2 ст. 121 КК України).

Слідство вважає, що увечері 27 серпня 2020 року нетверезий чоловік у розпал пиятики вдарив ножем у груди товариша по чарці і вцілив у серце. Потерпілий помер.

Зловмисника ж затримали правоохоронці.

Прокурори, підтримавши клопотання слідчих, домоглися  застосування судом до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

 

Зауважимо, що станом на 1 серпня 2020 року волинянами у стані алкогольного сп’яніння вчинено понад дві сотні злочинів (а це і крадіжки, і убивства, і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі таких, що спричинили смерть потерпілого).

Вживання алкоголю часто стає тим фактором, який призводить до конфліктів та застосування насильства у сім'ях, побуті й на вулиці.

Прокуратура області звертається до громадян із проханням не допускати надмірного вживання спиртного, аби запобігти трагічним наслідкам таких дій.

 

Довідково: за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого,  санкцією ч. 2 ст. 121 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від  семи до десяти років.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1526