Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

Прокуратура на Волині домоглася повернення вищому навчальному закладу навчального корпусу вартістю понад 2 млн грн

За втручання Луцької місцевої прокуратури Волинської області суб'єкт господарювання повернув Луцькому національному технічному університету приміщення навчального корпусу вартістю понад 2 мільйони гривень.

Прокуратура звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах Регіонального відділення Фонду державного майна України, щоб визнати недійсним договір оренди майна й зобов’язати підприємство, яке з 2014 року орендувало один із корпусів університету з метою виготовлення металоконструкцій, повернути приміщення навчальному закладу.

Прокурори з'ясували, що унаслідок порушень, допущених під час передачі державного майна в оренду, приміщення вишу передано суб’єкту господарювання для здійснення діяльності, ніяк не пов’язаної з освітньою, що прямо заборонено Законом України "Про освіту".

У ході розгляду справи в суді, який визнав договір оренди недійсним,  відповідач виконав вимоги прокуратури, відтак навчальний корпус, який використовували не за призначенням, повернуто університету.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1646