Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2020

Володимир-Волинські прокурори в суді домоглися стягнення з орендаря землі понад 360 тис. грн заборгованої орендної плати

Господарський суд Волинської області задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, Володимир-Волинської РДА та Зимнівської сільської ради Володимир-Волинського району про стягнення із суб’єкта господарювання заборгованості з орендної плати за землю та пені в сумі понад 360 тис. грн.
Підставою пред’явлення позову стало систематичне порушення орендарем умов договору оренди земельної ділянки площею понад 6 га поблизу села Зимне.
Прокурори з'ясували, що ділянку підприємство орендує з липня 2008 року.
У січні 2018 року за результатами розгляду позовної заяви Володимир-Волинської місцевої прокуратури постановою Рівненського апеляційного господарського суду у договір оренди внесено зміни щодо розміру орендної плати.
У відповідності до чинного законодавства, орендна плата відтоді становить  3% від нормативної грошової оцінки землі на рік і, систематично вносячи її в неповному розмірі, орендар заборгував до бюджету понад 360 тис. грн.
Орендодавець же, попри значні фінансові втрати бюджету,  жодних заходів задля стягнення заборгованості не вживав, відтак у ситуацію втрутилася прокуратура і й у суді прокурори  домоглися стягнення з орендаря заборгованої орендної плати.


Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1476