Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2020

Прокурори домоглися скасування випробувального терміну волинянину, який порушував умови звільнення від відбування покарання

За наполегливої позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області Волинський апеляційний суд скасував ухвалу Шацького районного суду, якою було відмовлено в задоволенні клопотання Шацького районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням волинянину, засудженому за вчинення низки крадіжок.

У квітні 2018 року чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі зі встановленням дворічного іспитового строку.

Уже за кілька днів після проголошення вироку він був притягнутий до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.  До кінця 2018 року у його "послужному списку" було п’ять правопорушень, які потягнули за собою адміністративні стягнення.

У 2019 році, будучи письмово попередженим про можливість скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення у місця позбавлення волі, чоловік вчинив ще десять адміністративних правопорушень.

Він порушував Правила дорожнього руху, їздив п’яним і без документів на право керування авто, розпивав алкоголь у заборонених місцях. Одних лише несплачених штрафів за ним рахується на суму понад 100 тис. грн.

Проте Шацький районний суд не повважав за потрібне задоволити клопотання про скасування йому звільнення від відбування покарання з випробуванням, у зв’язку із чим прокуратура подала апеляційну скаргу.

Суд апеляційної інстанції пристав на позицію прокуратури, відтак тепер волинянин чотири роки відбуватиме покарання за ґратами.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1401