Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

Керівників шахти на Волині підозрюють в розтраті державного майна й одержанні неправомірної вигоди. ФОТО

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області  повідомлено про підозру двом посадовцям відокремленого підрозділу державного підприємства вуглебудівної галузі, які налагодили корупційну схему розтрати державного майна.

Слідство вважає, що,відвантажуючи суб’єктам господарювання вугілля за товарно-транспортними накладними із внесеними недостовірними відомостями про об’єми вугілля та його зольність, керівник шахти та головний інженер одержували від підприємців неправомірну вигоду.

Правоохоронці зафіксували три епізоди одержання посадовцями коштів – на суму 68 тис. грн.

30 липня 2020 року їх затримано під час одержання 23 тис. грн.

Встановлено також факт розтрати чиновниками майже 100 тонн вугілля на суму 150 тис. грн.

Їм повідомлено про підозру у розтраті за попередньою змовою державного майна шляхом зловживання службовим становищем та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 191, ч.3 ст. 368 КК України).

Прокурори наполягатимуть на відстороненні підозрюваних від посад та обранні їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Тривають слідчі дії, направлені на встановлення інших епізодів злочинної діяльності та можливої причетності інших посадовців вугледобувної галузі до вчинення таких злочинів.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури області
кількість переглядів: 1380