Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2020

Прокурор Волині відвідав Луцький слідчий ізолятор. ФОТО

Прокурор Волинської області Тарас Безрукий відвідав Луцький слідчий ізолятор, де утримуються 285 громадян.

Здійснюючи покамерний обхід, прокурор Волині цікавився питаннями додержання конституційних прав ув’язнених, їх матеріально-побутовим та медико-санітарним забезпеченням.

У ході візиту керівник прокуратури області здійснив також обхід території, з'ясував стан приміщень, у яких перебувають громадяни, харчоблоку та медичної частини. Звернув особливу увагу на додержання протиепідемічних заходів у запобіганні захворюванню ув’язнених на коронавірус.

Також прокурор Волині поспілкувався із громадянами, які побажали звернутися до нього на особистий прийом, у тому числі і з засудженими до довічного позбавлення волі. Найбільше їх цікавили питання досудового розслідування та розгляду в судах кримінальних проваджень щодо них.   На всі ці звернення у визначений законодавством термін буде надано відповідь.

"Прокурори щомісяця відвідують цю установу, встановлюючи порушення законодавства. Перевірки виявляють порушення режимних вимог, матеріально-побутових умов, правил пожежної безпеки чи факти недостатнього забезпечення ліками, - зауважив Тарас Безрукий, спілкуючись із керівництвом ізолятора, - Але і в умовах несвободи громадяни не мають бути  позбавлені права на належні умови життя та медичну допомогу".

Зауважимо, що органи прокуратури області постійно тримають на контролі стан додержання прав громадян, які перебувають у місцях несвободи.

Задля своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув'язнених громадян у прокуратурі Волинської області запроваджено «гарячу лінію».

За номером (0332) 77-60-16 та на електронну пошту [email protected] усі суб'єкти, інтереси чи права яких порушено під час затримання, ув'язнення чи відбування покарання, можуть у робочі дні з 9 до 18 години звернутися у прокуратуру області та повідомити про ці порушення.

За їх повідомленнями організуються перевірки та, за наявності підстав, вживаються заходи до поновлення порушених прав.

 

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1476