Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2020

Прокуратура Волині домоглася повернення державі незаконно переданих громадянам 26 земельних ділянок у Луцькому районі

Задоволивши касаційну скаргу прокуратури Волинської області Верховний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення площею близько 3 га з чужого незаконного володіння.

Нагадаємо, у лютому 2017 року прокуратура Волині звернулася до суду із позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» до Луцької районної державної адміністрації і власників 26 земельних ділянок на території Боголюбської сільської ради Луцького району.

Прокурори з'ясували, що спірні земельні ділянки в силу положень Земельного та Лісового кодексів України належали до земель державної власності лісогосподарського призначення, категорія земель «рілля», а тому вони не могли бути передані у приватну власність громадянам.

Крім того, вилучення земельних лісових ділянок площею більше 1 га, а також зміна їх цільового призначення є винятково компетенцією Кабінету Міністрів України. У той же час, вилучення цих земель у порядку, встановленому Земельним кодексом України, не проводилось.

Прокурори відстоювали свою позицію в судах усіх інстанцій і тепер незаконно надані у власність громадянам земельні ділянки будуть повернуті державі.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1298