Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2020

Громадянина, який "продавав" посаду міністра за 200 тисяч доларів США, взяли під варту

За наполегливої позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області суд обрав підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах волинянину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із визначенням застави у понад 1 млн 260 тис. грн.

Як уже повідомлялося, спритника, який пообіцяв за 200 тисяч доларів США посприяти у призначенні громадянина на посаду Міністра Кабінету Міністрів України затримали працівники поліції 03 липня 2020 року під час одержання цих коштів.

До цього, вважають слідчі, він "продав" ще одну посаду в уряді України за 150 000 доларів США.

Правоохоронці перевіряють інформацію про можливу причетність чоловіка до обману інших осіб, оскільки у такий спосіб він планував сформувати команду із десяти майбутніх урядовців, оцінивши своє сприяння кожному з них у 200-300 тисяч доларів США.

При цьому ошуканець розповідав охочим очолити міністерства про свої знайомства серед політичної еліти України та бізнесових кіл.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 КК України) й нині він перебуває під вартою.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1421