Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Підозрюваного у незаконному переправлянні іноземців у Польщу взяли під варту

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області 54-річному уродженцю одного із сіл Маневицького району, а нині мешканцю Київщини, повідомлено про підозру у незаконного переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Судимий раніше за наркозлочини чоловік взявся незаконно переправляти іноземців у Євросоюз не вперше – в суді вже перебуває обвинувальний акт про вчинення ним таких злочинів.

Проте, дізнавшись про наміри двох громадян Шрі-Ланки нелегально потрапити до Республіки Польща, він 26 червня 2020 року у змові зі ще кількома особами сприяв їх незаконному переправленню через державний кордон України поза пунктами пропуску.

Коштували такі послуги від 3 до 5 тисяч доларів США із кожного нелегала. Іноземців зустріли, довезли до кордону й надали вказівки, як його перейти.

Проте довести злочинний задум до кінця завадили правоохоронці.

Затриманому на місці злочину громадянину повідомлено про підозру й суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання також про повідомлення про підозру його спільникам та про обрання їм запобіжних заходів.

 

Довідково: санкцією ч.3 ст. 332 КК України за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1693