Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

Прокурори на Волині домоглися сплати забудовником коштів пайової участі в розвиток інфраструктури Луцька на понад 1 млн грн

 

У судах усіх інстанцій прокурори Луцької місцевої прокуратури Волинської області відстояли свою позицію про визнання незаконними дій Луцької міської ради щодо зменшення Приватному акціонерному товариству «Луцький домобудівельний комбінат» на понад 1 млн грн  коштів пайової участі у розвиток інфраструктури Луцька.

Підставами звернення прокурорів до суду в інтересах держави стали порушення Луцькою міськрадою норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно яких забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких інших послуг, крім пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Всупереч вимог Закону, міська рада безпідставно зменшила ПАТ «ЛДБК» кошти пайової участі в сумі 1 036 385  грн, у зв’язку з проведенням робіт із реконструкції парку на розі вулиць Конякіна-Гордіюк в обласному центрі Волині.

Попри те, що суди пристали на позицію прокуратури, забудовник не поспішав сплачувати кошти в бюджет міста.

Відтак прокурори знову звернулися до суду, вимагаючи виконання ним зобов’язань.

У ході судового розгляду підприємство сплатило кошти пайової участі в розвиток інфраструктури обласного центру Волині.

Позов Луцької місцевої прокуратури і далі перебуває на розгляді суду – прокурори вимагають сплати забудовником ще і 144 тис. грн. пені.

 

Пресслужба прокуратури  області

 

кількість переглядів: 1398