Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2020

Прокурори у суді наполягають на утворенні в Колківській та Дубечненській ОТГ служб у справах дітей

Ковельська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави до Дубечненської сільської ради Старовижівського району, аби визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

З'ясовано, що в 2017 році створено Дубечненську об’єднану територіальну громаду, до якої увійшло 7 населених пунктів. У 2019 році до ОТГ приєдналися ще два населені пункти.

На території громади проживає 1804 дитини, у тому числі діти-сироти, діти, які опинились у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Однак, Дубечненська сільська рада за понад три роки не створила службу у справах дітей, чим порушує вимоги чинного законодавства та не виконує повноваження із забезпечення, дотримання і захисту прав дітей.

На таке ж порушення закону відреагувала, звернувшись до суду із позовом, і Маневицька місцева прокуратура.

Прокурори вимагають визнати протиправною бездіяльність Колківської селищної ради та зобов’язати орган місцевого самоврядування утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

На території цієї об’єднаної громади, до якої у 2017 році увійшло 15 населених пунктів, проживає 2885 дітей, у тому числі також діти-сироти, діти, які опинились у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Обидва позови перебувають на розгляді в суді.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1602