Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2020

На Волині на одержанні неправомірної вигоди затримали двох працівниць митниці. ФОТО

За версією слідства, 16 червня 2020 року працівниці митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби за попередньою змовою між собою отримали   неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США та 1600 гривень за безперешкодний пропуск автомобілів на іноземній реєстрації в режимі  «імпорт» на митну територію України та не створення штучних перешкод при здійсненні митних формальностей.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вимаганні й одержанні за попередньою змовою неправомірної вигоди службовими особами (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Прокурори готують також клопотання до суду про обрання працівницям митниці міри запобіжного заходу та  про відсторонення їх від посад.

Викриття посадовиць під час одержання ними неправомірної вигоди - результат спільної роботи прокуратури Волинської області, Управління СБУ в області та слідчих Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

 

Довідково: санкція ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1598