Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

Прокурори захищають права дітей пільгових категорій на безкоштовний проїзд громадським транспортом у Луцьку

Луцька місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави, аби визнати протиправним та нечинним рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради, яким обмежено встановлені Конституцією та законами України права дітей.

Прокурори з'ясували що рішенням виконкому від 23.12.2019 № 852-1 «Про перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) м. Луцька у 2020 році» затверджено категорії дітей, зареєстрованих у Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, які матимуть можливість їздити в обласному центрі Волині громадським транспортом безкоштовно.

При цьому Законом надано пільги у вигляді безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту дітям з багатодітних сімей, дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, незалежно від місця їхнього проживання і можливості міськради покрити компенсаційні виплати перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян, які не є членами територіальної громади Луцька та Прилуцького старостинського округу.

Прийнявши таке рішення, виконком Луцької міської ради обмежив права дітей, які встановлені Конституцією України та Законами України, вважають у прокуратурі.

Відтак у суді прокурори наполягатимуть на визнанні рішення виконкому протиправним та нечинним.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1439