Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Прокуратура Волині надасть оцінку бездіяльності керівництва лісового господарства, поза увагою якого залишалися незаконні дії звільненого працівника

Учора, 01 червня 2020  року, на Волині під час одержання неправомірної вигоди було затримано колишнього працівника лісової охорони одного з лісогосподарств Волинської області.

То був другий зафіксований правоохоронцями епізод одержання чоловіком за попередньою змовою зі ще одним працівником лісової галузі області коштів за сприяння громадянину у купівлі деревини за цінами, набагато нижчими за ринкові.

Справді, на момент затримання він уже був звільнений з роботи. Проте вчинити неправомірні дії він погодився, ще обіймаючи посаду працівника лісової охорони.

Окрім того, при затриманні у цього чоловіка вилучили кишеньковий персональний комп’ютер, який може бути лише у діючого працівника лісгоспу, бирки для чіпування деревини, отримані лісгоспом уже після звільнення працівника (відтак виникає запитання – яким чином вони могли опинитися у звільненого?) та дві книги рубок, догляду і формування лісів – документи, яких теж не повинно бути у людини, котра не має стосунку до роботи лісового господарства.

Слідство встановлюватиме, яким чином звільнений з роботи працівник фактично продовжував виконувати функції лісової охорони й розпоряджатися майном лісгоспу та лісовими ресурсами і чому це залишилося поза увагою керівництва.

Затриманому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1503