Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

На Волині затримали працівника лісогосподарського підприємства, який одержав 43 тис. грн неправомірної вигоди. ФОТО

За версією слідства, наприкінці квітня – на початку травня 2020 року працівник лісової охорони одного з лісогосподарств Волинської області погодився за неправомірну вигоду відвантажити громадянину лісодеревину за ціною, набагато нижчою за ринкову.

 Згодом,  у змові зі ще одним працівником лісової галузі, він одержав за це 22 тис. грн неправомірної вигоди.

 Сьогодні ж, 01 червня 2020 року, його затримали на одержанні наступного траншу – ще 21 тис. грн.

 Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішуються питання про повідомлення фігурантам провадження про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

 Встановлюються обставини причетності інших працівників лісової галузі Волині до вчиненого кримінального правопорушення.

 

Викриття лісників під час одержання ними неправомірної вигоди - результат спільної роботи прокуратури Волинської області, Управління стратегічних розслідувань в області, слідчих Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

 

Довідково: санкція ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1262