Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Поліцейського на Волині судитимуть за вимагання й одержання неправомірної вигоди

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Львові, кримінальному провадженні про вимагання й одержання неправомірної вигоди працівником Володимир-Волинського відділу поліції.

Слідство встановило, що правоохоронець вимагав 5 тис. грн у громадянина – водія авто – за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

25 лютого 2020 року громадянин передав гроші спільнику поліцейського –  і того ж дня правоохоронця та його пособника затримали.

Поліцейського обвинувачують у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України), а його спільника – у пособництві у вчиненні цього злочину (ч.5 ст. 27 ч.3. ст. 368 КК України).

Невдовзі вони обоє постануть перед судом.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1854