Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Крадіжка велосипеда – злочин, якому можна запобігти

Кримінальний світ дуже швидко реагує на зміни, які відбуваються у житті суспільства – і кількість якихось злочинів (як-от крадіжки з квартир у час карантину) - скорочується, а інших - зростає.

Так, із запровадженням пов’язаних із пандемією коронавірусу обмежень, коли громадський транспорт не працює і поширеним способом пересування став велосипед – він тут же набув статусу товару підвищеного попиту та легкого збуту, відтак кількість крадіжок велосипедів збільшилася.

 У Луцьку й Луцькому районі майже щодня реєструють три-п'ять фактів крадіжок двоколісного транспорту. Викрадають велосипеди, залишені без нагляду на вулиці, на сходинкових площадках, у під’їздах та на подвір’ях будинків.

Упродовж одного дня зловмисники викрали у Луцьку два велосипеди, які господиня залишила на подвір'ї приватного будинку на вулиці Мазепи, та ще один - залишений без нагляду у сушці багатоповерхівки на вулиці Кравчука.

Через недогляд, необережність та недбале ставлення до власного майна люди залишаються без, можливо, єдиного на цей час доступного засобу пересування.

 Луцька місцева прокуратура звертається до краян із проханням не залишати велосипеди без нагляду у загальнодоступних місцях, дбати про їхнє належне зберігання й охорону, запобігаючи таким чином їх викраденню, а у випадку втрати – одразу звертатися із заявами у поліцію.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1663