Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Волинян судитимуть за спроби підкупити поліцейських

Ковельська місцева прокуратура скерувала до суду із угодою про визнання винуватості матеріали кримінальних проваджень про  пропозицію та надання двома волинянами неправомірної вигоди працівникам поліції.

Увечері 03 травня 2020 року в селі Кругель Ковельського району правоохоронці зупинили авто на іноземній реєстрації. За кермом автівки перебував громадянин, у якого не було при собі посвідчення водія. Нетверезий же власник транспортного засобу – 36-річний мешканець Кругеля – їхав у ньому як пасажир.

Під час з'ясування усіх обставин подій між ним та правоохоронцями виник конфлікт, у ході якого громадянин ударив поліцейського. Згодом же, аби залагодити ситуацію й відкупитися від відповідальності, він надав правоохоронцям 500 грн неправомірної вигоди.

За 3000 грн хотів вирішити питання щодо не притягнення до відповідальності й 52-річний нетверезий ковельчанин, якого увечері 06 травня 2020 року у Ковелі поліцейські зупинили за порушення Правил дорожнього руху.

В обох випадках поліцейські припинили такі дії громадян та повідомили про злочини в установленому порядку.

            Нині водії визнали свою винуватість у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (ч.1 ст. 369 КК України), а молодший – ще і у  опорі працівникові правоохоронного органу (ч.2 ст. 342 КК України).

З ним укладено угоди про визнання винуватості, у яких визначено покарання у виді штрафу: старшому – в розмірі 8500 грн, молодшому – 10200 грн.

Далі – слово за судом.

 

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1503