Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Прокурори на Волині наполягають на стягненні з постачальника газу безпідставно отриманих коштів

Локачинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби України та Сектору освіти Локачинської районної державної адміністрації, аби стягнути із суб’єкта господарювання кошти, отримані ним безпідставно.

Прокурори з'ясували, що у лютому 2019 року за результатами проведеної процедури закупівлі відділ освіти, молоді та спорту Локачинської РДА уклав із господарським товариством договір про постачання природного газу на суму понад 1,2 млн грн.

У подальшому внаслідок укладення одразу ж додаткових угод до договору ціна за 1000 куб. м газу зросла на 20 %.

За результатом моніторингу закупівлі Держаудитслужба надала висновок, що збільшення ціни відбулося у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Відтак, вважають у прокуратурі, укладені додаткові угоди до договору є нікчемними, а кошти, отримані суб’єктом господарювання, - отримані ним безпідставно.

У суді прокурори вимагатимуть стягнення з товариства безпідставно отриманих коштів на користь  Сектору освіти Локачинської районної державної адміністрації.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1667