Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

Трьом водіям не вдалося відкупитися від відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння

За процесуального керівництва прокурорів Нововолинського та Горохівського відділів Володимир-Волинської прокуратури упродовж тижня трьом громадянам повідомлено про підозру у пропозиції й наданні неправомірної вигоди працівникам поліції.

Уночі 10 травня 2020 року правоохоронці у Нововолинську зупинили авто, за кермом якого перебувала 24-річна жінка, за порушення правил дорожнього руху. Водійка у стані алкогольного сп’яніння намагалася за 2400 грн залагодити з поліцейськими питання про не притягнення її до адміністративної відповідальності.

Увечері 14 травня 2020 року 42-річний мешканець Рівненщини, який також керував вантажівкою, будучи нетверезим, намагався відкупитися від працівників Горохівського відділу поліції за 400 грн.

2000 грн надавав поліцейським наступного дня – 15 травня 2020 року – 26-річний мешканець села Іванівка на Горохівщині, котрий теж перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Усім трьом водіям повідомлено про підозру у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 369 КК України, покарання – до 4 років позбавлення волі).

Прокуратура попереджує – згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми. Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.

 

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1454