Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

На Волині посадовця ГУ Держгеокадастру та сільського голову судитимуть за одержання 3700 доларів США неправомірної вигоди

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вимагання й одержання неправомірної вигоди на загальну суму 3700 доларів США начальником одного із міжрайонних відділів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та сільським головою.

Слідство встановило, що у таку суму посадовці оцінили своє сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га. у Маневицькому районі на Волині.

Обох їх обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Далі – слово за судом.

Довідково: за одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням, Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

 

 

кількість переглядів: 1549