Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

Перед судом постане директор підприємства, яке спричинило забруднення землі відходами

Прокурори Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури, встановивши факт зволікання працівників поліції із розслідуванням,  завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинене начальником виробництва одного із приватних підприємств району забруднення земель відходами та іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля.

 

Слідство встановило, що посадовець господарського товариства, яке займається виробництвом деревного вугілля, порушив вимоги Законів України "Про охорону навколишнього середовища" та "Про відходи" й допустив забруднення земельної ділянки у селі Журавичі Ківерцівського району  залишками продуктів переробки деревини, деревною смолою та твердими побутовими відходами.

 

Унаслідок цього в ґрунті значно перевищено вміст шкідливих речовин, що спричинило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля.

 

         Посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України, й міру покарання йому визначить суд.

 

Пресслужба прокуратури області 

 

кількість переглядів: 1647