Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2020

Затриманій на Волині посадовиці Головного управління Національної поліції в області, яка одержала 1500 доларів США неправомірної вигоди, повідомили про підозру. ФОТО

За версією слідства, заступниця начальника відділу ГУ НП у Волинській області вимагала й 27 квітня 2020 року одержала 1500 доларів США хабара за вирішення питання про повернення громадянину майна, на яке у ході розслідування кримінального провадження було накладено арешт.

Наразі поліцейській повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Прокурори готують також клопотання до суду про обрання правоохоронниці міри запобіжного заходу. 
Клопотатимуть і про відсторонення її від посади.

Викриття посадовиці під час одержання нею неправомірної вигоди - результат спільної роботи прокуратури Волинської області, Управління СБУ в області, слідчих Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, та оперативних працівників Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

 

Довідково: санкція ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури  області

 

 

кількість переглядів: 1835