Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Керівники правоохоронних органів Волині скоординували діяльність у протидії корупції

Сьогодні, 23 квітня 2020 року, у режимі відеоконференцзв'язку під головуванням прокурора Волині Тараса Безрукого відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій       обговорили  стан протидії корупції в регіоні.

Розпочинаючи засідання, прокурор області зауважив, що цьогоріч волинські правоохоронці активізували роботу у цій сфері.

В отриманні неправомірної вигоди викрито начальника міжрайонного управління Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, одного з керівників УДСНС в області.

Уперше за останні декілька років виявлено одну організовану групу з корумпованими зв’язками у лісовій галузі, члени якої систематично привласнювали кошти державного військового лісгоспу.

Крім того, в отриманні неправомірної вигоди також викрито начальника слідчого підрозділу ГУНП в області, керівника одного з митних постів Волинської митниці, трьох працівників облдержадміністрації, трьох голів сільських рад, інспектора патрульної поліції, у розтраті державних коштів – керівників трьох державних підприємств.

Серед посадовців, щодо яких до суду скеровані обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про одержання неправомірної вигоди – співробітник Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та четверо працівників митниці.

За вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, до відповідальності у виді штрафу притягнуто 41 особу, уповноважену на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування.

Проте є проблеми, які вимагають вирішення усіма правоохоронними органами.

Першочерговим пріоритетом спільної правоохоронної діяльності залишаються протидія та недопущення розкрадання, привласнення посадовцями бюджетних коштів, виділених під час пандемії коронавірусу на закупівлі медичного обладнання та засобів захисту, які освоюються в умовах спрощених процедур без проведення публічних торгів.

Необхідно підвищити ефективність боротьби з незаконними порубками лісу, незаконним видобутком корисних копалин, у тому числі бурштину, протидію їх протиправному вивозу за кордон з відома чи сприяння посадових осіб органів влади, лісової охорони, державної митної та прикордонної служб.

Незмінними пріоритетами залишаються викриття і припинення корупційних правопорушень у сфері незаконного обігу підакцизних товарів та грального бізнесу.

Недостатньою є робота з викриття корупційних правопорушень у складі організованих груп чи злочинних організацій з корумпованими зв’язками.

Зауваження викликає і стан відшкодування завданих корупційними злочинами збитків.

"Постійної уваги потребують і питання посилення судової репресії за вчинення корупційних злочинів, - наголосив Тарас Безрукий на завершення. - На розгляді в судах області перебуває понад 80 кримінальних проваджень про злочини з ознаками корупції, 14 з яких – щодо працівників правоохоронних органів, і кожен з обвинувачених має понести якнайсуворішу відповідальність".

За підсумками наради керівниками правоохоронних органів Волині узгоджено низку додаткових заходів  задля протидії корупції в області.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1334