Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

На Любомльщині виявили незаконну порубку дерев у заказнику, а на Горохівщині – вилучили вантажівку із незаконною деревиною. ФОТО

Триває боротьба волинських правоохоронців зі злочинами у лісовій сфері.

За орієнтуванням прокурорів Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури на території природно-заповідного фонду – у ландшафтному заказнику «Згоранські озера» - працівники поліції виявили незаконну порубку дерев на площі понад 1000 м².

Відомості про незаконну порубку лісу на території природно-заповідного фонду внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тривають слідчі дії.

За процесуального керівництва прокурорів Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури правоохоронці на території Горохівського району зупинили вантажний автомобіль, який перевозив пиловник сосни.

Документи про походження деревини викликали у поліцейських обґрунтовані сумніви щодо їх достовірності.

І деревина, і автомобіль вилучені. Вирішується питання про накладення на них арешту. Триває досудове розслідування.

 

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 246 КК України за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що заподіяли істотну шкоду, передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.

Покарання ж за а незаконну ж порубку лісу на території природно-заповідного фонду, згідно із санкцією ч. 3 ст. 246 КК України, - до п’яти років позбавлення волі.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1905