Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2020

Правоохоронці перевірять походження й відповідність держстандартам засобу для дезінфекції, який закупила Луцька міська рада

Реагуючи на повідомлення у засобах масової інформації, прокуратура Волині 07 квітня 2020 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про обіг, можливо, фальсифікованих лікарських засобів, вчинений службовими особами Луцької міської ради.

У повідомленнях ЗМІ, в тому числі офіційного сайту міської ради, ідеться про закупівлю міськрадою засобу для зовнішнього застосування для знезараження шкіри від вірусів, який безкоштовно видавали й планували видавати лучанам, працівникам соціальних служб, медикам, правоохоронцям, інспекторам муніципальної варти та усім, хто посилено працює у зв’язку з карантином.

Згодом у мережі Інтернет з'явилися скарги тих, хто користувався препаратом, на погіршення стану здоров'я, спричинені його використанням.

У межах розслідування правоохоронці перевірять походження препарату, його відповідність державним стандартам і нададуть оцінку діям осіб, причетних до його обігу.

 

Довідково: Відповідальність за фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів встановлена ст. 321-1 КК України. Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1623