Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2020

На Волині повідомлено про підозру директору комунального підприємства, через незаконні дії якого в бюджет не надійшло понад 280 тис. грн

За процесуального керівництва прокуратури  Волинської області директору комунального підприємства повідомлено про підозру у використанні завідомо підробленого документа та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У березні 2019 року посадовець уклав із суб’єктами господарювання договір про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно і, допомагаючи їм уникнути витрат на пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька, надав своїм підлеглим державним реєстраторам підроблені документи, на підставі яких вони внесли до державних реєстрів зміни щодо цільового призначення двох об’єктів нерухомості.

У серпні 2019 року, аби приховати свої злочинні дії, керівник підприємства у той же спосіб ще раз вносив зміни до реєстрів, використовуючи цього разу уже інші, але так само підроблені офіційні документи.

Через такі дії посадовця бюджет Луцької міської ради недоодержав 284 тис грн коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста.

Нині директору комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 , ч.2 ст. 364 КК України.

Триває досудове розслідування.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1301