Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

За втручання волинських прокурорів суб’єкти господарювання, які спотворювали результати торгів, не зможуть брати участь у тендерах

Прокурори Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області викрили трьох суб’єктів господарювання, які спотворювали результати проведення публічних закупівель.

У ході моніторингу сайту публічних закупівель PROZORRO з'ясувалося, що упродовж 2018-2019 років троє підприємців, зареєстрованих у Старовижівському районі, були постійними постачальниками м’ясних продуктів до закладів освіти міста Нововолинська.

При цьому, у проведенні публічних закупівель брали участь одні і ті ж особи, і один завжди виходив переможцем.

Вивчивши тендерну документацію, прокурори встановили, що суб’єкти господарювання пов’язані між собою, орендують приміщення в однієї юридичної особи за однаковою адресою і попередньо здійснювали поставку товару тільки одному й тому ж замовнику.

Отож прокуратура скерувала до Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України подання разом із усіма підтверджуючими документами, аби притягнути підприємців до відповідальності.

За результатом розгляду справи дії підприємців визнані такими, що порушують законодавство про захист економічної конкуренції, адже вчиненням антиконкурентних узгоджених дій вони спотворювали результати торгів.

Суб’єкти внесені в базу таких, які притягувались до відповідальності за вчинення таких дій, і три роки не зможуть брати участь у проведенні публічних закупівель.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1359