Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

Волинянина судитимуть за спробу підкупити поліцейських

Луцька місцева прокуратура скерувала до суду із угодою про визнання винуватості матеріали кримінального провадження про  пропозицію та надання 52-річним лучанином неправомірної вигоди працівникам поліції.

Майже опівночі 07 січня 2020 року у Луцьку патрульні поліцейські зупинили за порушення Правил дорожнього руху авто, за кермом якого перебував нетверезий громадянин.

Аби залагодити із правоохоронцями питання про не притягнення його до адміністративної відповідальності, водій запропонував та надав їм 200 доларів США неправомірної вигоди.

Проте поліцейські припинили такі його дії та повідомили про злочин в установленому порядку.

            Згодом водій визнав свою винуватість у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України).

З ним укладено угоду про визнання винуватості.

Далі – слово за судом.

Зауважимо, що цьогоріч Луцька місцева прокуратура скерувала до суду 10 кримінальних проваджень про пропозицію й надання громадянами неправомірної вигоди поліцейським.

Прокурори вкотре попереджують – згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми. Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1527