Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Волинські прокурори в суді вимагають виплатити дітям-сиротам грошову допомогу

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави, аби визнати протиправною бездіяльність управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради й зобов’язати нарахувати і виплатити трьом дітям із незахищених категорій грошову допомогу.

Вивчивши інформацію, одержану від управління освіти, прокурори з'ясували, що  через неналежне виконання працівниками управлінням вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» трьом дітям із цієї категорії, які завершили минулоріч навчання у школі, не була нарахована та виплачена одноразова грошова допомога.

Згідно із Законом така допомога виплачується випускникам навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку і наразі становить 12 162 грн.

При цьому управління освіти Нововолинської міської ради заперечує свою бездіяльність та не вбачає будь-яких порушень соціальних прав незахищеної категорії дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокурори вимагатимуть визнати бездіяльність чиновників протиправною та нарахувати і виплатити дітям належну їм грошову допомогу.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1726