Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

Волинянина судитимуть за крадіжки і жорстоке поводження з твариною

Любомльський відділ Ковельської місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про крадіжки та жорстоке поводження з твариною, вчинені 25-річним мешканцем селища Шацьк.

Прокурори вимагатимуть максимального можливого покарання для тричі судимого уже за крадіжки громадянина, який, викрадаючи 10 грудня 2019 року продукти харчування з чужої оселі у Шацьку, помістив до увімкненої морозильної камери кота і це призвело до загибелі тварини.

Зауважимо, що цього дня чоловік обікрав два будинки на одній вулиці у рідному селищі.

Через два дні зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, намагався ще обікрасти магазин, але був виявлений та затриманий правоохоронцями.

Молодика обвинувачують у крадіжці, вчиненій з проникненням у житло, незакінченому замаху на крадіжку, а також в жорстокому поводженні з твариною, що призвело до її загибелі.

Далі – слово за судом.

Довідково: за жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, санкцією ч.1 ст. 299 КК України передбачено покарання до трьох років обмеження волі.

Вчинення крадіжки із проникненням у житло, згідно із санкцією ч.3 ст. 185 ККУ, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1640